Skip to main content
Telling Stories Through events

Telling Stories Through Adventures

Niels Commandeur is het gezicht achter Vertical Adventures. Vanaf 2008 ben ik actief in de buitensport en klimsport. Het is begonnen op het CIOS Haarlem waar ik verslaafd raakte aan de klimsport. Na het CIOS ben ik Sport, Management en Ondernemen (SM&O) gaan studeren op het HvA. Ook op het SM&O heb ik mijn stages uitgevoerd in de buitensport. Eenmaal afgestudeerd aan het SM&O ben ik gaan werken in de rope access als onder andere (GWO) trainer en rope access technician.

Mijn werkwijze

Als kliminstructeur is veiligheid mijn hoogste prioriteit bij het begeleiden van cursisten tijdens hun klimactiviteiten. Ik zorg ervoor dat iedereen de juiste kennis en vaardigheden aangeleerd krijgt om veilig te klimmen. 

Tijdens mijn cursussen besteed ik veel aandacht aan het aanleren van efficiënte en veilige klimtechnieken. Zo weet iedereen hoe hij of zij zichzelf en anderen kan laten klimmen. Ik leg ook de risico's en mogelijke gevaren van klimmen uit, zodat iedereen zich bewust is van de mogelijke gevaren en hoe deze vermeden kunnen worden.

Ik geloof ook sterk in de kracht van herhaling en praktische ervaring. Ik laat de cursisten herhaaldelijk oefenen met touw- en klimtechnieken, zodat ze zich comfortabel en bekwaam voelen voordat ze echt gaan klimmen. Ik moedig hen aan om vragen te stellen en feedback te geven, zodat we eventuele onduidelijkheden kunnen verhelderen en zorgen dat iedereen zich zelfverzekerd voelt tijdens het klimmen.

Als kliminstructeur zorg ik ervoor dat ik altijd de veiligheid van mijn cursisten voorop stel en dat ik hen de juiste kennis en vaardigheden leer om zichzelf en anderen te zekeren tijdens het klimmen.

De cursussen worden gegeven in kleine groepen. Hierdoor is er veel aandacht voor elke cursist en hebben zij de mogelijkheid om makkelijker vragen te stellen. 

Wie ik ben

Ik ben een enthousiaste sportklim instructeur en Rope Access technician (IRATA) met jarenlange ervaring in de klimsport. Ik heb altijd al een passie gehad voor klimmen en ik vind het geweldig om deze passie te delen met anderen.

Als sportklim instructeur geef ik les aan mensen van alle niveaus, van beginners tot gevorderde klimmers. Ik vind het geweldig om mensen te helpen hun technische vaardigheden, klimtechnieken te verbeteren, zodat ze op een veilige en verantwoorde manier kunnen klimmen.

Als Rope Access technician ben ik gespecialiseerd in het werken op hoogte en werk ik op verschillende locaties, zoals gebouwen, masten, fabrieken en windmolens. 

Het werken als Rope Access technician vereist een hoog niveau van vaardigheid en veiligheidsbewustzijn, omdat ik vaak op grote hoogte werk en mijn eigen veiligheid moet waarborgen. Deze inzichten neem ik ook weer mee bij het organiseren van een abseilevenement.

Ik geniet enorm van mijn werk als sportklim instructeur en Rope Access technician. Ik vind het geweldig om mensen te helpen hun grenzen te verleggen en nieuwe hoogten te bereiken. Ik ben gepassioneerd over het delen van mijn kennis en ervaring met anderen en ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn vaardigheden te verbeteren en uit te breiden.

Of ik nu lesgeef aan een groep beginners of werk op grote hoogte, veiligheid staat altijd voorop in mijn werk. Ik zorg er altijd voor dat ik op de hoogte ben van de nieuwste veiligheidsnormen en ik neem alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat ik en anderen veilig zijn tijdens het klimmen, het werken op hoogte en tijdens abseilevenementen.

Certificeringen

CIOS Haarlem Buitensport

CIOS Haarlem is een sportopleiding die studenten opleidt tot allround sportprofessionals.

HvA Sport, Management en Ondernemen

De opleiding Sport, Management en Ondernemen richt zich op het ontwikkelen van zakelijke en leidinggevende vaardigheden binnen de sportsector

NKBV Sport­kliminstructeur Multi Pitch

De opleiding NKBV Sportkliminstructeur leidt mensen op tot gekwalificeerde instructeurs die klimvaardigheden kunnen onderwijzen en de veiligheid kunnen waarborgen tijdens het sportklimmen

NKBV Leercoach

Als NKBV Leercoach begeleid en ondersteun ik instructeurs in opleiding bij het ontwikkelen van hun klimvaardigheden en help hen bij het behalen van hun opleiding tot kliminstructeur

GWO Trainer

Als GWO trainer (Global Wind Organisation) leid ik mensen op tot veilige en gecertificeerde windturbine technici door het geven van praktijk- en theorielessen over werken en evacueren op hoogte, het verlenen van medische handelingen en gevorderde reddingstechnieken in de windindustrie

Irata level 2

Als IRATA level 2 technician ben ik verantwoordelijk voor het veilig uitvoeren van (industriële) werkzaamheden op hoogte, zoals inspectie, onderhoud, constructie of reddingswerkzaamheden, in overeenstemming met de IRATA richtlijnen

PBM keurmeester

Als PBM (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) keurmeester keur en controleer ik klimmaterialen zodat ze blijven voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en normen

Itra level 3

Als ITRA level 3 ben ik opgeleid om reddingen in teamsverband uit te voeren op moeilijk bereikbare plekken waarbij technieken van het werken op hoogte nodig is

Klimpartners van Vertical Adventures

Klimwinkel is de plek voor alle klimmers en is eigenlijk al bekend bij alle klimmers in Nederland. Als ambassadeur van Klimwinkel heb ik een zeer fijne samenwerking met hun. En zijn zij de plek waar ik mijn persoonlijke klimspullen haal maar ook het materiaal wat gebruikt wordt tijdens de cursussen.

Syndustry Equipment

Al het klimmateriaal van Vertical Adventures wordt jaarlijks gecontroleerd (naast de inspectie voor gebruik) om zo te zorgen dat ze in optimale staat zijn. Om dit overzichtelijk en efficiënt te organiseren wordt er gebruik gemaakt van Syndustry Equipment. Hierin staat al het materiaal en de jaarlijkse keuringen.

Bijna elke klimmer kent de NKBV wel. Dit is de Nederlandse Klimbond! Hiervan ben ik gecertificeerd kliminstructeur en opleider. Daarnaast is Vertical Adventures ook Aspirant Opleidingscentrum!

Sport Institute Europe

Het Sport Institute Europe is in 2009 ontstaan vanuit de wens om een platform op te zetten voor freelancers. Dit platform heeft als doel het begeleiden van ondernemers met het opzetten van een gestructureerde onderneming. Dit met het oog op zowel deelnemers, personeel en ondernemers waarbij veiligheid en kwaliteit binnen de onderneming is gewaarborgd. Waardoor (kleine) ondernemers in aanmerking komen voor een bedrijfsaansprakelijkheids verzekering.

Bij Industrieel Klimmen BV vind je klimmaterialen, hijstassen en meer materiaal voor werken op hoogte. In de winkel in IJmuiden vind je het grootste deel van het assortiment uitgestald. Industrieel Klimmen BV is mijn oude werkgever en zie dit nog steeds als een fijne partner. Industrieel Klimmen BV is de plek waar ik het riggingmateriaal haal voor de abseilevenementen en voor mijn persoonlijke Rope Access set.

Interesse om samen een project te starten?
Twijfel niet langer!
Ook interesse gekregen?
mail me!

Vertical Adventures

Nyenburgh 47
1829 GB Alkmaar