Klimcursus

Single Pitch

Leer, in de Belgische Ardennen, hoe je zelfstandig Single Pitch routes kan klimmen.

 • Niveau:

  Indoor voorklimmen

 • Aantal dagen :

  2

 • Aantal Deelnemers :

  4 tot 8

 • Prijs:

  € 280,-

Over Single Pitch

Single pitch klimmen is een vorm van rotsklimmen waarbij je een route omhoog klimt en vervolgens weer abseilt of wandelt naar beneden.

Het is een uitdagende activiteit die zowel lichamelijke als geestelijke inspanning vereist, maar het biedt ook een unieke ervaring en een geweldig uitzicht op de omgeving. Voor ons zijn de Belgische Ardennen of de Duitse klimgebieden het dichtsbij om te klimmen. Het leren Single Pitch klimmen zijn jou eerste stappen in het zelfstandig buiten klimmen. 

De cursussen worden gegeven in kleine groepen zodat er voor iedere deelnemer voldoende aandacht is en genoeg mogelijkheden om de technieken goed aan te leren.

Dit leer je bij

Single Pitch

Met de cursus Outdoor Voorklimmen Single Pitch maak je je eerste stap in het rotsklimmen. Jouw indoor voorklim skills worden uitgebreid met technieken die je nodig hebt bij het buiten klimmen! We beginnen met het opfrissen van het voorklimmen, daarna gaan we onder andere het volgende doornemen:
 • ombouwen tot toprope
 • zekertechnieken
 • ombouwen tot abseilen

 • terugkeren over 1 haak
 • klimtopo lezen
 • gedragscode klimmers in de natuur

Na het succesvol behalen van de cursus kan je zelfstandig routes van één touwlengte klimmen en krijg je uiteraard een NKBV klimvaardigheidsbewijs.

Cursus Agenda

Single Pitch

Staat jouw gewenste datum hier niet tussen? Of wil je met een groep op een andere datum? Laat dit dan weten op het inschrijfformulier!
* Locatie is altijd onder voorheboud van beschikbaarheid

Single Pitch

Leer hoe je zelfstandig enkele touwlengtes kan klimmen in de rotsen
start
10 juni 2023
Einde:
11 juni 2023
Locatie
Belgische Ardennen
Max deelnemers:
8
Wees snel Bijna vol!
beschikbaar:
4
2023-06-10

Single Pitch

Leer hoe je zelfstandig enkele touwlengtes kan klimmen in de rotsen
start
15 juli 2023
Einde:
16 juli 2023
Locatie
Belgische Ardennen
Max deelnemers:
8
Wees snel Bijna vol!
beschikbaar:
4
2023-07-15

Single Pitch

Leer hoe je zelfstandig enkele touwlengtes kan klimmen in de rotsen
start
26 augustus 2023
Einde:
27 augustus 2023
Locatie
Belgische Ardennen
Max deelnemers:
8
beschikbaar:
8
2023-08-26

Single Pitch

Leer hoe je zelfstandig enkele touwlengtes kan klimmen in de rotsen

start
10 juni 2023
Einde:
11 juni 2023
Locatie
Belgische Ardennen
Max deelnemers:
8
Wees snel Bijna vol!
beschikbaar:
4
2023-06-10

Single Pitch

Leer hoe je zelfstandig enkele touwlengtes kan klimmen in de rotsen

start
15 juli 2023
Einde:
16 juli 2023
Locatie
Belgische Ardennen
Max deelnemers:
8
Wees snel Bijna vol!
beschikbaar:
4
2023-07-15

Single Pitch

Leer hoe je zelfstandig enkele touwlengtes kan klimmen in de rotsen

start
26 augustus 2023
Einde:
27 augustus 2023
Locatie
Belgische Ardennen
Max deelnemers:
8
beschikbaar:
8
2023-08-26

Singe Pitch Time Line

De cursus wordt in het mooie Belgische Ardennen gegeven. Vaak gaan we met de cursus naar de omgeving van Dinant. Hier zijn tal van leuke klimgebieden om de cursus te volgen maar ook om na je cursus heen te gaan om zelfstandig te klimmen. Elke cursus is natuurlijk weer anders maar in grote lijnen ook weer hetzelfde. Doorgaans wordt de cursus in het weekend gegeven. 

Dag 1

Kennismaking en voorbereiding

In de begin van de avond ontmoeten we elkaar op de camping in de buurt van het klimgebied. Hier maak je kennis met de instructeur en je mede cursisten. De instructeur zal met jullie doorbespreken wat de planning is van de komende dagen, wat je mee moet nemen en hoelaat we de volgende dag starten.

Dag 2

De eerste technieken

Na een goede nacht vertrekken we vanaf de camping naar het eerste klimgebied. Hier beginnen we met het opfrissen van jullie voorklimskills om daarna vervolgens te beginnen met de eerste nieuwe technieken! Afhankelijk van jullie voortgang en energie wordt de dag verder ingedeeld. 

In de avond moet er natuurlijk gegeten worden. In overleg met de groep wordt dat ergens uiteten, samen koken of ieder voorzich!

Dag 3

Abseilen en terugkeren over 1 haak

Vandaag beginnen we weer met een herhaling van de vorige dag. Als alles weer is opgefrist gaan we verder met de nieuwe technieken, abseilen en terugkeren over 1 haak! Ook is dit het moment om alles te finetunen zodat jij de volgende keer met je klimmaatje zelfstandig de klimgebieden kan gaan ontdekken!

Inclusief

Naast de uitgebreide en gedegen instructies zijn volgende punten ook inbegrepen:

 • Rotstoelating

 • Gebruik klimmateriaal

 • NKBV klimvaardigheidsbewijs Single Pitch

Exclusief

Onderstaande punten zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs. Bij de aanmelding krijg je informatie doorgestuurd over overnachtingsmogelijkeheden. Doorgaans wordt er op een camping overnacht.

 • Klimschoenen en klimgordel

 • Reis- en verblijf

 • Eten en drinken

Inschrijfformulier Single Pitch

Heb je interesse in de Single Pitch cursus? Vul dan onderstaand formulier in om je aan te melden. Als jouw gewenste datum er niet tussen staat geef dan in het bericht aan welke datum je de cursus graag zou willen doen.

Cursus Datum

Veel gestelde vragen

In welk gebied wordt de klimcursus gegeven?

De cursussen vinden plaats in omgeving Dinant en Namen. Hier zijn meerder gebieden waar wij heel goed kunnen klimmen. Voor de gebieden moeten wij toestemming vragen om daar de cursus te mogen geven. Dus het gebied is ook afhankelijk van de drukte in een bepaald gebied. We proberen altijd om elke dag in een ander gebied te klimmen.

Ik heb geen eigen vervoer. Kan ik toch meedoen met de klimcursus?

Ja dat kan. Het is soms mogelijk om met ons mee te rijden maar grote kans dat andere cursisten ook nog een plekje vrij hebben in de auto.

Mag ik ook mijn eigen klimmateriaal gebruiken tijdens de klimcursus?

Ja dat mag! Graag zelfs! Zo kan je oefenen met je eigen materiaal en raak je hier steeds bekender mee.

Wat doen we als het slecht weer wordt?

Helaas hebben wij het weer niet onder controle. Wel kunnen we hier op anticiperen. We houden het weer zo goed mogelijk in de gaten en proberen er voor te zorgen dat we zo lang en vaak mogelijk aan de rotsen hangen. Als het te slecht weer is dan zullen wij beschut de touwtechnieken oefenen en zodra het droog is gaan we weer de rotsen op! Als we van te voren zien dat het noodweer wordt dan wordt de cursus verplaatst. Worden er een paar regenbuien voorspelt dan zal de cursus doorgaan. Dit gaat altijd in overleg.

Wat kost een single pitch cursus?

De cursus kost €280,00 en dit is inclusief het materiaal, rotstoelating en klimvaardigheidsbewijs van het NKBV.

Moet ik zelf eten regelen tijdens de cursus?

Ja. Je dient zelf je ontbijt, lunch en avondeten mee te nemen. Na de eerste cursusdag wordt er vaak samen gegeten. We gaan dan naar een restaurant, eten op de camping of we maken ons eigen eten. Dit is in overleg met de groep en op eigen kosten.

Waar slapen we?

De overnachting dien je zelf te regelen. Meestal overnachten we met zijn allen op dezelfde camping. Op de camping kan je kamperen, overnachten in je camper of een tent huren. Vanaf de camping kunnen we alle klimgebieden binnen 25 minuten bereiken.

Hoe gaan we naar de klimgebieden toe?

We vertrekken elke keer vanaf de camping naar het klimgebied. Dit wordt gedaan met eigen vervoer maar carpoolen heeft wel de voorkeur.

Wie gaan er nog meer mee met de single pitch cursus?

Er zullen maximaal 8 cursisten meegaan met de cursus. De samenstelling is vaak heel verschillend maar dat maakt het juist heel gezellig! Ook gaat er wel eens een instructeur in opleiding mee. Uiteraard wordt die begeleid door de gecertificeerde instructeur.

Ik wil met meer de 8 personen de cursus volgen, kan dat?

Ja dat kan. Geef dit aan bij het inschrijfformulier. We kunnen dan in overleg kijken naar een gewenste datum en jullie wensen voor de cursus.

Vertical Adventures

Klimactiviteiten sinds 2010

Karin Strootman

18 mei 2023
Het was een hele leerzame, gezellige en uitdagende cursus. Leuke, enthousiaste deelnemers tussen 25 en 50 jaar. Instructeur Niels is erg aardig, deskundig, rustig, een goede klimmer en hij heeft goed materiaal wat we konden lenen. Ook assistente Nikki was een hele fijne en gezellige aanwinst als ...

Lisanne Dommershuijsen

18 mei 2023
Niels heeft gezorgd voor een erg leuk en leerzaam weekend, waarna wij veilig en met vertrouwen zelf een klettersteig kunnen voltooien.

Meneer Kuipers

16 mei 2023
Goede, rustige, professionele cursusleider. Neemt de tijd en legt prima uit. Mensen uit de groep ook prettig mee samen gewerkt. Leuk dat we een extra cursusmedewerker mee hadden die ook opleiding wilt gaan doen en bovendien nog extra fotograaf mee voor wat mooie kiekjes. Goede prijs/kwaliteit ve...

Pol Hermans

15 mei 2023
Superfijne begeleiding tijdens onze klettersteig cursus. Niels is zeer bekwaam in zijn handelen en daarnaast een prettig persoon. Hierdoor ontstaat een relaxte en open sfeer in de groep waarbij ieder in zijn waarde wordt gelaten en alle nieuwe info kan worden verwerkt. Kortom heel veel geleerd in...

Maartje vd B

10 mei 2023
Niels is ontzettend vriendelijk, geduldig, professioneel en kundig. Zijn uitleg voor single-pitch klimmen is duidelijk en grondig, en door de goede veiligheidschecks beneden en aan de wand heb ik vertrouwen in mijn eigen techniek gekregen. Een leuk en leerzaam weekend! Als ik door wil met multi-p...

Sander Verkade

08 mei 2023
Omdat ik veilig buiten wilde leren klimmen en de juiste klimtechnieken wilde leren, heb ik samen met mijn vader de voorklimcursus bij Niels geboekt. We hadden ook wat andere aanbieders overwogen, maar kregen een beter gevoel bij Niels omdat hij het al lang deed en de andere reviews erg goed waren...

X-Plore World

08 mei 2023
Afgelopen weekend heb ik de cursus single pitch voorklimmen gevolgd. Niels en Thomas gaven deze opleiding, beide zeer kundige instructeurs. Het cursusgroepje was met 6 personen lekker klein, waardoor er veel individuele aandacht is. Mijn voorkennis en ervaring met klimmen was voor deze cursus eig...

Teije Brandsma

18 april 2022
Vertical Adventures is een professionele organisatie. Initiatiefnemer Niels hebben we tijdens een instructieweekend single pitch voorklimmen ervaren als een gedegen en gemotiveerde instructeur. Wat een fantastisch weekeinde hadden we. Niels weet veel van touwtechnieken, niet in de laatste plaats ...

Robert-jan vlak

17 april 2023
Een fantastisch weekend gehad! Van een zeer duidelijke uitleg tot een grapje tussendoor als je vol focus je standplaats aan het controleren bent. Er werden genoeg tips gegeven maar ook niet overweldigd door alle mogelijke manieren, zodat de essentieel kennis veel beter kan worden onthouden. Niels...

Bart Leeuwenburg

17 april 2023
Onlangs met veel plezier de multipitch cursus afgerond bij Vertical Adventures. Enthousiaste instructeurs met ongelofelijk veel kennis en veel persoonlijke aandacht. Aanrader!

  Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen met de nieuwsbrief!

  Nyenburgh 47
  1829 GB Alkmaar
  © Vertical Adventures. All rights reserved. Powered by smackitcreations.