Skip to main content

Klimcursus

Multi Pitch

Leer, in de Belgische Ardennen, hoe je zelfstandig multi pitch klimroutes kan klimmen.

 • Niveau:

  Single Pitch

 • Aantal dagen :

  3

 • Aantal Deelnemers :

  4 tot 8

 • Prijs:

  € 360,-

Over Multi Pitch

Multi Pitch klimmen is een uitdagende vorm van rotsklimmen waarbij je meerdere touwlengtes achter elkaar gaat klimmen. Het vereist zowel fysieke als mentale inspanning, samen met technische vaardigheden en vertrouwen in het uitvoeren van de beklimming en juiste technieken.

Multi Pitch klimmen is gericht op avontuur en uitdaging, en vereist samenwerking en communicatie tussen klimmers. Er zijn veel verschillende routes beschikbaar, elk met unieke uitzichten en uitdagingen. Dit maakt Multi Pitch klimmen een geweldige vervolgstap voor ervaren klimmers en Single Pitch klimmers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

De cursussen worden gegeven in kleine groepen zodat er voor iedere deelnemer voldoende aandacht is en genoeg mogelijkheden om de technieken goed aan te leren.

Dit leer je

Multi Pitch

Na het afronden van de Single Pitch cursus kan je verder gaan met de Mutli Pitch cursus. In deze Multi Pitch voorklimcursus leer je de technieken om meerdere touwlengtes te klimmen. We beginnen met het opfrissen van het Single Pitch klimmen, daarna gaan we onder andere het volgende doornemen:

 • standplaats bouwen

 • nazekeren

 • zekeren van een voorklimmer vanaf een standplaats

 • abseilen van meerdere touwlengtes

 • geven van touwsteun

 • takelbouwen

 • klimtopo lezen
 • gedragscode klimmers in de natuur

Na het succesvol behalen van de cursus kan je zelfstandig routes van meerdere touwlengtes klimmen en krijg je uiteraard een NKBV klimvaardigheidsbewijs.

Cursus Agenda

Multi Pitch

Staat jouw gewenste datum hier niet tussen? Of wil je met een groep op een andere datum? Laat dit dan weten op het inschrijfformulier!

* Locatie is altijd onder voorheboud van beschikbaarheid

Multi Pitch

Leer hoe je zelfstandig meerdere touwlengtes kan klimmen in de rotsen
start
31 mei 2024
Einde:
02 juni 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
8
VOL
2024-05-31

Multi Pitch

Leer hoe je zelfstandig meerdere touwlengtes kan klimmen in de rotsen
start
26 juli 2024
Einde:
28 juli 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
8
Wees snel Bijna vol!
beschikbaar:
2
2024-07-26

Multi Pitch

Leer hoe je zelfstandig meerdere touwlengtes kan klimmen in de rotsen
start
20 september 2024
Einde:
22 september 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
8
beschikbaar:
8
2024-09-20

Multi Pitch

Leer hoe je zelfstandig meerdere touwlengtes kan klimmen in de rotsen

start
31 mei 2024
Einde:
02 juni 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
8
VOL
2024-05-31

Multi Pitch

Leer hoe je zelfstandig meerdere touwlengtes kan klimmen in de rotsen

start
26 juli 2024
Einde:
28 juli 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
8
Wees snel Bijna vol!
beschikbaar:
2
2024-07-26

Multi Pitch

Leer hoe je zelfstandig meerdere touwlengtes kan klimmen in de rotsen

start
20 september 2024
Einde:
22 september 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
8
beschikbaar:
8
2024-09-20

Multi Pitch Time Line

De cursus wordt meestal in het mooie Belgische Ardennen gegeven. Vaak gaan we met de cursus naar de omgeving van Dinant en Namen. Hier zijn tal van leuke klimgebieden om de cursus te volgen maar ook om na je cursus heen te gaan om zelfstandig te klimmen. Elke cursus is natuurlijk weer anders maar in grote lijnen ook weer hetzelfde. Doorgaans wordt de cursus in het weekend gegeven.

Dag 1

Kennismaking en voorbereiding

In de begin van de avond ontmoeten we elkaar op de camping in de buurt van het klimgebied. Hier maak je kennis met de instructeur en je mede cursisten. De instructeur zal met jullie doorbespreken wat de planning is van de komende dagen, wat je mee moet nemen en hoelaat we de volgende dag starten

Dag 2

Opfrissen en bijschaven bestaande technieken

In de ochtend vertrekken we vanaf de camping naar het eerste klimgebied. Hier starten met het klimmen van wat routes en het herhalen van de single pitch technieken. Daarna beginnen we met het maken van een standplaats en het nazekeren van je klimmaatje. Afhankelijk van de tijd gaan we verder met een nieuwe techniek of gaan we richting de camping om ons klaar te maken voor het eten.

Dag 3

Abseilen en meerdere touwlengtes klimmen

We gaan naar een ander klimgebied. Hier beginnen we met het klimmen van onze eerste multi pitch. Je leert hoe je van de standplaats je maatje in de twee pitch kan zekeren en hoe dit zo efficient mogelijk kan. Nadat we allemaal boven zijn moet er ook worden geabseilt. Daarom gaan wij meerdere touwlengtes abseilen!

Dag 4

Nieuwe kennis herhalen en takels bouwen

Op de laatste cursusdag gaan we weer naar een ander klimgebied. Hier gaan we zoveel mogelijk klimmen zodat jullie alle technieken optimaal kunnen oefenen en herhalen. Het laatste wat we vandaag gaan leren is het geven van touwsteun en het bouwen van een takel om je maatje toch boven te krijgen in een moeilijke route. Aan het einde van de dag bespreken we de cursus na, sorteren we het materiaal en sluiten we de cursus af.

Inclusief

Naast de uitgebreide en gedegen instructies zijn volgende punten ook inbegrepen:

 • Rotstoelating

 • Gebruik klimmateriaal

 • NKBV klimvaardigheidsbewijs Multi Pitch

Exclusief

Onderstaande punten zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs. Bij de aanmelding krijg je informatie doorgestuurd over overnachtingsmogelijkeheden. Doorgaans wordt er op een camping overnacht.

 • Klimschoenen en klimgordel

 • Reis- en verblijf

 • Eten en drinken

Inschrijfformulier Multi Pitch

Heb je interesse in de Mulit Pitch cursus? Vul dan onderstaand formulier in om je aan te melden. Als jouw gewenste datum er niet tussen staat geef dan in het bericht aan welke datum je de cursus graag zou willen doen.

Cursus Datum

Veel gestelde vragen

In welk gebied wordt de klimcursus gegeven?

De cursussen vinden plaats in omgeving Dinant en Namen. Hier zijn meerder gebieden waar wij heel goed kunnen klimmen. Voor de gebieden moeten wij toestemming vragen om daar de cursus te mogen geven. Dus het gebied is ook afhankelijk van de drukte in een bepaald gebied. We proberen altijd om elke dag in een ander gebied te klimmen.

Ik heb geen eigen vervoer. Kan ik toch meedoen met de klimcursus?

Ja dat kan. Het is soms mogelijk om met ons mee te rijden maar grote kans dat andere cursisten ook nog een plekje vrij hebben in de auto.

Mag ik ook mijn eigen klimmateriaal gebruiken tijdens de klimcursus?

Ja dat mag! Graag zelfs! Zo kan je oefenen met je eigen materiaal en raak je hier steeds bekender mee.

Wat doen we als het slecht weer wordt?

Helaas hebben wij het weer niet onder controle. Wel kunnen we hier op anticiperen. We houden het weer zo goed mogelijk in de gaten en proberen er voor te zorgen dat we zo lang en vaak mogelijk aan de rotsen hangen. Als het te slecht weer is dan zullen wij beschut de touwtechnieken oefenen en zodra het droog is gaan we weer de rotsen op! Als we van te voren zien dat het noodweer wordt dan wordt de cursus verplaatst. Worden er een paar regenbuien voorspelt dan zal de cursus doorgaan. Dit gaat altijd in overleg.

Wat kost een multi pitch cursus?

De cursus kost €360,00 en dit is inclusief het materiaal, rotstoelating en klimvaardigheidsbewijs van het NKBV.

Moet ik zelf eten regelen tijdens de cursus?

Ja. Je dient zelf je ontbijt, lunch en avondeten mee te nemen. Na de eerste cursusdag wordt er vaak samen gegeten. We gaan dan naar een restaurant, eten op de camping of we maken ons eigen eten. Dit is in overleg met de groep en op eigen kosten.

Waar slapen we?

De overnachting dien je zelf te regelen. Meestal overnachten we met zijn allen op dezelfde camping. Op de camping kan je kamperen, overnachten in je camper of een tent huren. Vanaf de camping kunnen we alle klimgebieden binnen 25 minuten bereiken.

Hoe gaan we naar de klimgebieden toe?

We vertrekken elke keer vanaf de camping naar het klimgebied. Dit wordt gedaan met eigen vervoer maar carpoolen heeft wel de voorkeur.

Wie gaan er nog meer mee met de multi pitch cursus?

Er zullen maximaal 8 cursisten meegaan met de cursus. De samenstelling is vaak heel verschillend maar dat maakt het juist heel gezellig! Ook gaat er wel eens een instructeur in opleiding mee. Uiteraard wordt die begeleid door de gecertificeerde instructeur.

Ik wil met meer de 8 personen de cursus volgen, kan dat?

Ja dat kan. Geef dit aan bij het inschrijfformulier. We kunnen dan in overleg kijken naar een gewenste datum en jullie wensen voor de cursus.