Skip to main content

Klimcursus

Klettersteigen - Gevorderden

Je hebt de basiscursus Klettersteigen al gevolgd, een aantal toffe routes gedaan en opzoek naar meer verdieping in de technieken.

 • Niveau:

  Basiscursus Klettersteigen

 • Aantal dagen :

  2

 • Aantal Deelnemers :

  4 tot 6

 • Prijs:

  € 320,-

Klettersteigen - gevorderden

Je bent een geoefende klettersteiger, hebt al een aantal mooie routes gedaan en beheerst de basis technieken. Dan is het tijd om je nog beter voor te bereiden op de nieuwe, uitdagende routes die je hebt gepland!

Klettersteig routes bestaan uit verschillende niveau's. De makkelijke routes gaan je goed af en je zoekt uitdaging in de wat moeilijkere routes. Maar bij meer uitdagende routes zitten ook meer risico's. Om aan deze cursus mee te doen beheers je al de technieken van de basiscursus Klettersteigen:

 • Abseilen
 • (Na)zekeren van je klimpartner
 • Basisreddingstechnieken
 • Basis kennis van het klettersteig materiaal

De cursussen worden gegeven in kleine groepen zodat er voor iedere deelnemer voldoende aandacht is en genoeg mogelijkheden om de technieken goed aan te leren.

Gevorderd

Klettersteigen

Deze cursus staat in het teken van veel touw- en reddingstechnieken. We zoeken niet de moeilijke klettersteigroutes op maar de moeilijke klettersteig situaties. Deze situaties gaan wij op een gecontroleerde en veilige manier oefenen in klettersteigroutes. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • Omhoog klimmen in een uitgescheurde klettersteigset

 • Elkaar omhoog helpen na een val in de klettersteigset

 • Elkaar zekeren op horizontale stukken

 • Duo abseil

 • Verplaatsen gewonde klimpartner in de klettersteig

 • Gebruik van alternatief klimmateriaal/technieken

Na het behalen van de cursus kan je zelfstandig (met je klettersteig partner) gevorderde reddingstechnieken uitvoeren.

Cursus Agenda

Klettersteigen - Gevorderden

Staat jouw gewenste datum hier niet tussen? Of wil je met een groep op een andere datum? Laat dit dan weten op het inschrijfformulier!
* Locatie is altijd onder voorheboud van beschikbaarheid

Klettersteigen Gevorderden

Leer reddingstechnieken voor klettersteigen!
start
18 april 2024
Einde:
19 april 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
6
beschikbaar:
6
2024-04-18

Klettersteigen Gevorderden

Leer reddingstechnieken voor klettersteigen!
start
04 juli 2024
Einde:
05 juli 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
6
beschikbaar:
6
2024-07-04

Klettersteigen Gevorderden

Leer reddingstechnieken voor klettersteigen!

start
18 april 2024
Einde:
19 april 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
6
beschikbaar:
6
2024-04-18

Klettersteigen Gevorderden

Leer reddingstechnieken voor klettersteigen!

start
04 juli 2024
Einde:
05 juli 2024
Locatie
Ardennen
Max deelnemers:
6
beschikbaar:
6
2024-07-04

Klettersteigen Time Line

De cursus wordt meestal in het mooie Belgische Ardennen gegeven. Vaak gaan we met de cursus naar de omgeving van Dinant en Namen. Hier zijn tal van leuke klimgebieden om de cursus te volgen maar ook om na je cursus heen te gaan om zelfstandig te klimmen. Elke cursus is natuurlijk weer anders maar in grote lijnen ook weer hetzelfde. Doorgaans wordt de cursus in het weekend gegeven.

Dag 1

Kennismaking en voorbereiding

In de avond ontmoet je op de camping de instructeur en je eventuele mede cursisten. We maken alvast een voorbereiding voor morgen. Wat doet het weer? Welke kleding nemen wij mee? Waar gaan we heen? Hoelaat vertrekken we? En de instructeur hoort graag welke punten jullie willen leren.

Dag 2

Opfrissen, abseilen en zekeren

We beginnen de dag met het opfrissen van de basistechnieken. Elkaar zekeren en een abseil bouwen. Vervolgens gaan wij verder met het abseilen. Op welke manieren kan het nog meer en hoe abseil je met 2 personen? Daarna duiken we de klettersteigroute in en beginnen we met elkaar zekeren op horizontale stukken. Aan het einde van de dag gaan we terug naar de camping en is het etenstijd. Dit kunnen we samen doen of apart. Net wat de groep wilt!

Dag 3

Gescheurde klettersteigset

Vandaag gaan we verder met reddingen die je kan doen wanneer je klettersteigset is uitgescheurd. Zoals het maken van een trapkoordje, takkeltje, etc. Dit gaan wij oefen in de klettersteigroute met een uitgescheurde klettersteigset. Gedurende dag is er ook ruimte om andere casussen te bespreken of uit te voeren!

Inclusief

Naast de uitgebreide en gedegen instructies zijn volgende punten ook inbegrepen:

 • Rotstoelating

 • Gebruik klimmateriaal (excl. basisuitrusting)

Exclusief

Onderstaande punten zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs. Bij de aanmelding krijg je informatie doorgestuurd over overnachtingsmogelijkeheden. Doorgaans wordt er op een camping overnacht.

 • Reis- en verblijf

 • Eten en drinken

Inschrijfformulier Klettersteigen - Gevorderden

Heb je interesse in de Klettersteig cursus? Vul dan onderstaand formulier in om je aan te melden. Als jouw gewenste datum er niet tussen staat geef dan in het bericht aan welke datum je de cursus graag zou willen doen.

Cursus Datum

Veel gestelde vragen

In welk gebied wordt de klettersteig cursus gegeven?

De cursussen vinden plaats in omgeving Dinant en Namen. Hier is de klettersteig van Pont a Lesse en Grands Malades. Voor de gebieden moeten wij toestemming vragen om daar de cursus te mogen geven. Dus het gebied is ook afhankelijk van de drukte in een bepaald gebied. We proberen altijd om elke dag in een ander gebied te klimmen.

Ik heb geen eigen vervoer. Kan ik toch meedoen met de klettersteig cursus?

Ja dat kan. Het is soms mogelijk om met ons mee te rijden maar grote kans dat andere cursisten ook nog een plekje vrij hebben in de auto.

Mag ik ook mijn eigen klimmateriaal gebruiken tijdens de klettersteig cursus?

Ja dat mag! Graag zelfs! Zo kan je oefenen met je eigen materiaal en raak je hier steeds bekender mee.

Wat doen we als het slecht weer wordt?

Helaas hebben wij het weer niet onder controle. Wel kunnen we hier op anticiperen. We houden het weer zo goed mogelijk in de gaten en proberen er voor te zorgen dat we zo lang en vaak mogelijk aan de rotsen hangen. Als het te slecht weer is dan zullen wij beschut de touwtechnieken oefenen en zodra het droog is gaan we weer de rotsen op! Als we van te voren zien dat het noodweer wordt dan wordt de cursus verplaatst. Worden er een paar regenbuien voorspelt dan zal de cursus doorgaan. Dit gaat altijd in overleg.

Wat kost een klettersteig cursus?

De cursus kost €320,00 en dit is inclusief het materiaal, rotstoelating en klimvaardigheidsbewijs van het NKBV.

Moet ik zelf eten regelen tijdens de cursus?

Ja. Je dient zelf je ontbijt, lunch en avondeten mee te nemen. Na de eerste cursusdag wordt er vaak samen gegeten. We gaan dan naar een restaurant, eten op de camping of we maken ons eigen eten. Dit is in overleg met de groep en op eigen kosten.

Waar slapen we?

De overnachting dien je zelf te regelen. Meestal overnachten we met zijn allen op dezelfde camping. Op de camping kan je kamperen, overnachten in je camper of een tent huren. Vanaf de camping kunnen we alle klimgebieden binnen 25 minuten bereiken.

Hoe gaan we naar de klettersteig gebieden toe?

We vertrekken elke keer vanaf de camping naar het klimgebied. Dit wordt gedaan met eigen vervoer maar carpoolen heeft wel de voorkeur.

Wie gaan er nog meer mee met de klettersteig cursus?

Er zullen maximaal 8 cursisten meegaan met de cursus. De samenstelling is vaak heel verschillend maar dat maakt het juist heel gezellig! Ook gaat er wel eens een instructeur in opleiding mee. Uiteraard wordt die begeleid door de gecertificeerde instructeur.

Ik wil met meer de 8 personen de cursus volgen, kan dat?

Ja dat kan. Geef dit aan bij het inschrijfformulier. We kunnen dan in overleg kijken naar een gewenste datum en jullie wensen voor de cursus.